Eiken planken: voor een parket met karakter

eiken plankenEén van de meest bekende en populaire houtsoorten is eikenhout. Dat is niet toevallig. Eiken planken staan er namelijk om bekend dat ze heel stevig zijn, maar tegelijkertijd ook relatief gemakkelijk bewerkt kunnen worden. Dat maakt ze tot een geliefde keuze voor vloeren. Eiken parket wordt terecht geassocieerd met kwaliteit, rustieke gezelligheid en duurzaamheid. Een vloer van eiken planken geeft uw woonomgeving een knusse uitstraling en zorgt voor gedempte geluiden.

Als eiken parket goed geplaatst wordt, kan het een leven lang meegaan. De plaatsing van eiken planken is al bij al eenvoudig, dus als u een ervaren doe-het-zelver bent, dan is dit een klus die u misschien wel zelf kunt klaren. De planken zelf zijn beschikbaar in verschillende kleuren en formaten. Vergeet achteraf ook niet te oliën of vernissen. Zo beschermt u het parket en kunt u er nog een extra kleureffect aan meegeven.

In tegenstelling tot laminaat is eik een stukje duurder, maar u betaalt natuurlijk ook voor de klasse en de duurzaamheid van dit soort planken. Bovendien is het onderhoud relatief goedkoop en eenvoudig. Daar komt nog eens bij dat eiken planken goede isolerende eigenschappen hebben, waardoor u op termijn nog een aardige duit kunt besparen.