Rubberen vloer: waarom kiezen voor rubber?

Rubberen vloerDat er een brede waaier aan opties voor vloerbedekking bestaat, hoeven we u waarschijnlijk niet meer te vertellen. Een van die vele opties is een rubberen vloer. Dit type van vloer komt relatief vaak voor, en daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is het natuurlijk zo dat een vloer in rubber zijn gelijke niet kent als het gaat over flexibiliteit en stevigheid. Morst u iets op rubberen tegels of laat u iets vallen op een rubberen vloer? Geen probleem: rubberen vloeren zijn stevig en erg makkelijk schoon te maken. Daarom zijn vloeren in rubber erg populair bij scholen of gezinnen met jonge kinderen.

Ook het gladde oppervlakte van rubberen tegels of vloeren wordt door velen geapprecieerd. En ook de vele mogelijkheden wat kleuren en motieven betreft, vormen belangrijke pluspunten. Bovendien is het vaak mogelijk om rubberen tegels de bedrukken. Rubberen vloeren kunnen zowel binnen als buiten gelegd geworden. Buiten zijn ze vooral populair op speelplaatsen en speeltuinen. Door hun structuur kunnen ze immers zware valpartijen vermijden.

Toch hebben rubberen tegels en vloeren ook enkele nadelen. Zo moeten ze zo goed als altijd geplaatst worden door professionals. Bovendien hebben nogal wat rubberen tegels de neiging om stof te verzamelen in de groeven. Laat u vooral goed informeren bij een speciaalzaak, zodat u zeker van uw stuk bent voor de vloer gelegd wordt.