Linoleum vloeren: de vaste waarde

Linoleum vloerLinoleum vloeren blijven populair. En dan is niet toevallig. Dit type van vloerbedekking heeft namelijk een aantal onmiskenbare voordelen. Een eerste voor de hand liggend pluspunt vinden we in de duurzaamheid van linoleum. Het is stevig en slijtvast materiaal dat bovendien van 100% natuurlijke producten is gemaakt. Het voornaamste bestanddeel is lijnzaadolie en als aanvulling daarop worden kurk, hars en houtmeel gebruikt. De naam “linoleum” is dan ook afkomstig van het Latijnse Linum (vlas) en Oleum (olie).

Naast duurzaam en natuurvriendelijk is linoleum ook erg gemakkelijk te onderhouden. Even vegen of stofzuigen is meestal genoeg om dit soort vloeren te onderhouden. Ook de installatie van linoleum vloeren is relatief gemakkelijk. Bovendien hebben nogal wat doe-het-zelfzaken tegenwoordig linoleum met kliksystemen in de aanbieding. Zo kunt uw linoleum vloer snel en gemakkelijk zelf aanleggen. Een ander voordeel vinden we in de brandveiligheid van linoleum: de stof is moeilijk ontvlambaar, dus naast duurzaam, ecologisch, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk zijn linoleum vloeren ook nog eens veiliger. Geen wonder dat dit type vloer een vaste waarde is geworden.

Als we dan toch een nadeel van linoleum moeten noemen: Het is niet bepaald goedkoop. Maar voor alle voordelen die u ermee wint, mag dat ook niet verbazen.