Gepolierde betonvloeren: de betonvloer zit in de lift

gepolierde betonvloerLijkt het u een raar idee om gepolierde betonvloeren te leggen in uw woning? Nochtans wordt de gepolierde betonvloer steeds populairder. Vroeger werd het uitsluitend in industriƫle omgevingen gebruikt, maar vandaag wordt het door steeds meer mensen ontdekt als een moderne, minimalistische en trendy vloerbedekking. In moderne huizen wordt gewerkt met egale oppervlakten, en net daarvoor zijn gepolierde betonvloeren erg geschikt. Ze geven aan vloeren de strakke look waar vele hedendaagse architecten naar op zoek zijn.

Er zijn nog een aantal andere zaken die ervoor zorgen dat de gepolierde betonvloer steeds meer in de lift zit. Ten eerste is het zo dat een gepolierde betonvloer vrij snel geplaatst kan worden. Dit zorgt er ook voor dat de kostprijs van een betonvloer doorgaans goed meevalt. U kunt echter wel nog verschillende beschermingslagen en afwerkingen laten aanbrengen, wat het prijskaartje natuurlijk ook pittiger maakt. Eens de vloer gelegd is, hoeft u er weinig aan te onderhouden. En als er een schoonmaakbeurt nodig is, heeft u het lekker makkelijk.

Goed om te weten is dat een gepolierde betonvloer erg goed samengaat met vloerverwarming. Een betonvloer is dunner en het beton geeft de warmte goed af, zodat de ruimte vrij snel opgewarmd kan worden.