Parketschuurmachine huren of kopen?

parketschuurmachineParket zit helemaal in de lift. Maar zoals u ook wel weet, vergen houten vloeren ook grondig onderhoud. Hier vindt u meer informatie over parketschuurmachines, waarvoor ze gebruikt worden, waarop u moet letten en – uiteraard – links naar verschillende bedrijven die ze verhuren of verkopen.

U bent particulier? Dan doet u er goed aan om zo’n machine te huren. Bij veel bedrijven kan u heel eenvoudig zo’n parketschuurmachine huren. We raden u aan om bij die firma’s eerst en vooral genoeg informatie in te winnen. Want afhankelijk van het type parket, of wat uw doel precies is, zal u een specifieke schuurder moeten huren. De gamma’s omvatten meestal kleine rotatieve (draaiende) schuurders, bandschuurmachines, hoekschuurders, vlakschuurders enzovoort. U doet er ook goed aan om een demonstratie te vragen bij het verhuurbedrijf, al zullen ze dit meestal zelf aanbieden.

Parket schuren

Als u uw parket vloer wil opknappen, zal u sowieso moeten beginnen met schuren. Net daarom is die demonstratie belangrijk: bij sommige parketsoorten is het opletten geblazen. Schuurt u te veel, dan is de kans reëel dat u veel te veel hout wegschuurt. Maar uw eigen veiligheid is natuurlijk ook van belang: zorg voor een stofbril, oorbeschermers en een goede verluchting van de kamer. Succes!